Novosti

OC Jahorina uređivanje staza

Aktivni radovi na uređenju ski staza na Jahorini

Na Jahorini su započeti radovi na uređivanju i proširivanju staza, i čišćenje kamenja kako bi bilo moguće skijati na 20 cm snijega. Ova akcija uređenja staza se ubraja u jednu od najvećih još od Olimpijskih igara 1984. godine. Radovi se sastoje od uklanjanja neravnina koje su uzrokovale povrede takmičara i skijaša, kao i proširenja na mjestima gdje se stvarala velika gužva.

U toku su radovi i na izgradnji najvećeg vještačkog jezera za osnježavanje u BiH. U sklopu radova na jezeru, planirana je i gradnja brojnih turističkih sadržaja. Planirana dubina vještačkog jezera je oko 14 m, a prečnika oko 600 m. Takva površina će biti dovoljna da snabdijeva kompletnu zimsku sezonu koja uključuje vještačko osnježavanje vodom.

Vještačko osnježavanje će biti pušteno u rad djelimično tokom predstojeće sezone, a trenutno se radi i na postavljanju infrastrukture za osnježavanje staza. Ukoliko Jahorina osigura maksimalan kapacitet za osnježavanje, sezona bi trebala biti aktivna više od 120 dana.

Na atraktivnoj lokaciji “Poljice” trenutno se uklanja dvosjed Poljice koji više nije u upotrebi, tako da će staza biti proširenija i očišćena.

Novo rukovodstvo OC Jahorina takođe planira da se znatno unaprijedi i ponuda za ljetnu sezonu. Ove godine su preduzete određene mjere koje uključuju promociju i akvitiranje ljetnih sadržaja koji se nude na Jahorini, i imaju za cilj da planina bude aktivna sa različitim vrstama sadržaja tokom 365 dana u godini.

Foto: www.palelive.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *