Novosti

Pripreme za turističku sezonu na Jahorini napreduju intenzivno

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je danas da su u toku aktuelne pripreme za predstojeću zimsku sezonu, kao i da se prvi put ozbiljnije ulaže na Jahorini poslije Olimpijskih igara 1984. godine. U sklopu radova ubrzana je izgradnja gondole-žičare, a na planini se već organizuju i brojna kulturna dešavanja.

Za uspostavljanje međusobne saradnje Jahorinu su već posjetili i predstavnici Turističke organizacije Zlatibor, Javnog preduzeća “Gold gondola”, i delegacija opštine Čajetina.

Predstavnici ovih organizacija posjetili su i obišli radove na sistemu za vještačko osnježavanje, jezero koje se gradi na vrhu Jahorine i staze koje se trenutno uređuju i proširuju za skijašku sezonu. Upriličen je i obilazak ski-centra Ravna planina, koji je udaljen tri kilometra od centra Pala i gdje su aktuelni radovi na izgradnji gondole-žičare.

Do sada su postavljeni stubovi za žičaru nadomak Pala dužine 1.350 metara u prvoj fazi izgradnje, a kabine se očekuju do početka zimske sezone. Kompletna gondola do Jahorine biće duga 6,5 km i imaće 74 stuba.

Za Novu godinu biće upriličen koncert Željka Joksimovića ispred hotela Bistrica i “Egzit” festival koji će biti održan od 15. do 18. marta naredne godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *